Vitaliteit en gezondheidscoaching op maat

Vitcraft biedt vitaliteitscoaching op maat aan. Het uitgangspunt van mijn coaching op het gebied van vitaliteit is dat de client zich vitaler gaat voelen en leert hoe hij of zij dit gevoel kan behouden. Vitaliteit is een breed begrip en dat maakt het ook zo interessant om mee te werken. Er bestaan verschillende definities van vitaliteit. Veel definities zien vitaliteit als levenskracht en zo zie ik het ook.


Vitaliteit staat voor plezier, passie, een gezonde lichamelijke conditie, gezondheid en beleving van succes en geluk. Om het gevoel van vitaliteit of het energieniveau te verhogen is het belangrijk om te investeren in de volgende vijf levensgebieden:

  • Voeding
  • Fysieke energie (bewegen)
  • Mentale weerbaarheid
  • Ondersteunde relaties (netwerk)
  • Zinvol leven (zingeving)

Deze levensgebieden zijn onder te verdelen in vier elementen, te weten: fysieke of lichamelijke vitaliteit, emotionele vitaliteit, sociale vitaliteit en spirituele vitaliteit. De kracht van deze elementen, en juist de balans ertussen, zorgt voor een groeiend gevoel van welzijn, gezondheid en ook meer energie om dingen te doen. Tijdens de sessies wordt er samen gekeken naar wat het probleem nu precies is, wat zijn onderliggende factoren en hoe kan de cliënt hier beter mee om leren gaan.