Bouw nieuwe patronen met behulp van hypnosetechnieken.

“Bij hypnose ben je toch helemaal weg en heb je geen controle meer?” 
“Hypnose betekent toch dat je in slaap bent en dat je dingen tegen je wil in kunt doen?”

Dit zijn zo maar wat uitspraken en aannames over hypnose. Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van wat hypnose nu precies is, terwijl hypnose juist superinteressant en doeltreffend is. Het wordt zelfs toegepast in een aantal ziekenhuizen in Nederland. De definitie van hypnose volgens Wikipedia (Engelse versie) en welke ook aangehouden wordt door ‘American Pschological Accociation’ is

“Hypnose is een staat van menselijk bewustzijn die gepaard gaat met gefocuste aandacht, verminderd bewustzijn van je omgeving en een verhoogde vatbaarheid voor suggesties.” 

Ons brein kun je onderverdelen in het ‘bewuste deel’ (minder dan 5%) en het ‘onderbewuste deel’ (meer dan 95%). In het bewuste deel gaat het om het rationele denken, rede en logica en wordt ook wel de kritische mind genoemd. Het onderbewuste, dus het overgrote deel, houdt zich bezig met onbewuste processen, zoals bijvoorbeeld: hartslag, temperatuurregulering en het genezen van bijvoorbeeld een wond. Het is ook verantwoordelijk voor je gevoel bij bepaalde situaties, gedachten en herinneringen. 

Kom bij de kern van je probleem

Door hypnose als techniek en therapievorm te gebruiken krijg je contact met het onbewuste en inzicht in je probleem. Op deze manier kom je relatief snel tot de kern van het probleem. En als je weet hoe het probleem is ontstaan, kun je het ook veranderen. 

Je kunt het als het ware omdraaien. Je gaat niet in hypnose maar je komt uit jouw hypnose van wat jij jouw probleem noemt. 

Het kan hier gaan om de meest uitlopende problemen, angsten of fobieën. Ben je klaar om deze stap te maken? Wil jij efficient werken aan een verandering?

Vitcraft biedt ook therapie en coaching voor kinderen aan, klik hier voor meer informatie. 

Vitcraft Hypnotherapie