< Terug naar overzicht

Survival of the fittest: Weerbaarheid

‘Survival of the fittest’, deze term werd voor het eerst gebruikt in het boek ‘The Principles of Biology’ uit 1864 geschreven door Herbert Spencer. Deze term werd door Spencer overigens bedacht na het lezen van een boek van Charles Darwin. Onder ‘fittest’ vallen uiteraard niet alleen degenen die het sterkste zijn. Wanneer het gaat over overleven, dan is vooral de mate waarin wij ons aan kunnen passen aan de veranderende situatie de belangrijkste factor om te overleven. Nu klinkt ‘overleven’ wel een beetje dramatisch, maar je aan kunnen passen, flexibel en weerbaar zijn vormen belangrijke eigenschappen.

Als er iets is wat in deze tijd enorm belangrijk is (naast uiteraard een goed werkend immuunsysteem), dan is het jouw vermogen om je aan te passen aan de situatie waarin wij ons nu met ons allen bevinden. Als het niet meer gaat zoals je gewend bent, wat ga jij dan doen om dan toch mee te bewegen en tegelijkertijd een oplossing te vinden voor de dingen die nu op je pad komen? Wat heb jij nu nodig, en wat ligt binnen je mogelijkheden, om je weerbaar te voelen zodat je mee kunt buigen en niet knakt? Lukt het jou om je verwachtingen bij te stellen, of misschien los te laten en hoe ga je dit doen? En kun je je aandacht richten op zaken die wel haalbaar en belangrijk voor je zijn?

Juist de antwoorden en oplossingen voor deze vraagstukken kunnen ervoor zorgen dat jij bestand bent tegen de storm die je van binnen kunt ervaren. Ga de uitdaging aan en ontdek manieren om flexibel en weerbaar te zijn en te blijven!

Een beetje hulp nodig? Klik hier>>

test