< Terug naar overzicht

Mijn kijk op vitaliteit

Vitaliteit…Tja..... Vitaliteit... pffff..

Mijn associatie met vitaliteit was vroeger echt niet wat het nu voor mij betekend. 
In mijn oren klonk het een beetje suf of iets waar ouderen aan doen zo iets als “Ik voel mij vitaal op mijn 65ste, heerlijk fietsen in de polder.” Toen ik mij meer in het onderwerp ging verdiepen, draaide ik als een blad aan de boom om.

Vitaliteit omvat eigenlijk alles wat ik belangrijk vind en is verdere weg van suf. Het gaat om krachtig en energiek in het leven staan, het liefst op alle vlakken van het leven. Vitaliteit voor jong en oud, man of vrouw het is belangrijk voor iedereen. Wie wil er nu niet vitaal zijn?

  • Vitaliteit op het lichamelijke vlak zoals zorgen voor je lichaam, gezonde voeding, sport & beweging.
  • Vitaliteit op het mentale vlak zoals ontspanning, zo min mogelijk stress hebben en weten hoe met tegenslagen om te gaan.
  • Vitaliteit op het sociale vlak zoals gezelligheid met familie, vrienden & collega’s.
    Vitaliteit op het emotionele vlak zoals om weten te gaan met gevoelens.
  • Vitaliteit op het spirituele vlak zoals weten wat voor jou zingeving inhoudt, wat vindt jij waarde vol vindt en hoe jij jezelf kunt ontplooien en kan zijn wie je wilt zijn. 


En hoe belangrijk is het dat bovenstaande een beetje in balans is? Je kunt bijvoorbeeld wel heel veel sporten en gezond eten, maar voel je je echt gelukkig als dat inhoud dat je je familie of vrienden niet ziet? Of als je thuis komt van je goed betaalde baan  en je vrouw vraagt je iets te doen en je ontploft?

Het is zo gemakkelijk om uit balans te raken en als een soort vicieuze cirkel steeds iets verder van wie je wilt zijn af te dwalen. En hoe fijn is het dan als er iemand is die je graag helpt om jezelf weer te hervinden?Als vitaliteitscoach voel ik mij als een vis in het water. Ik vind het geweldig om mensen op alle vlakken te kunnen ondersteunen en zo op mijn manier bij te dragen aan het optimaliseren van  hun gevoel van vitaliteit.

De toekomst van mijn blog

De volgende keer schrijf ik een blog over hypnotherapie, een fascinerend onderdeel van mijn werkzaamheden. Daarna is mijn intentie om mijn blogs te gebruiken om belangrijke tips & adviezen te geven zodat jij kan bouwen aan jouw gevoel van vitaliteit.

Carola

 

Vitaliteit boom VitcraftVitcraft voor Vitaliteit